Vergroot het zelfvertrouwen van je kind met SuperHeld Groeikaartjes

Waar helpen de groeikaartjes bij?

Wie positief over zichzelf denkt en praat, krijgt meer zelfvertrouwen. En dat straalt een kind ook uit!
Groeikaartjes zorgen ervoor dat kinderen hun gevoelens beter kunnen benoemen en lekkerder in hun vel zitten.
Verder dragen ze bij aan:

Natasja moeder van Isa

“Ik zou je nog een terugkoppeling geven over hoe isa de kaartjes vind. We hebben het samen gedaan want zij vond het leuk als zij een kaartje pakte dat ik er ook 1 moest pakken. Tot 3 keer toe hadden we beide hetzelfde kaartje gepakt. Ze reageerde er erg leuk op en vind het helemaal leuk om samen met mij te doen. Leuke manier om op speelse wijze aan het zelfvertrouwen te werken!”

Tobias (10)

"De helpende gedachten hielpen mij echt om positiever te denken! En ik nam de groeikaartjes bijvoorbeeld mee naar school als ik een toets moest maken."

Hoe werkt het?

Je kunt een kind een kaartje laten aanwijzen en daar een gesprek over starten. Of het kind kiest een kaartje uit en mag het die dag op school op haar of zijn tafeltje leggen. Je kunt ook een kaartje meegeven, bijvoorbeeld in de tas of in de broodtrommel. Dat is een leuke verrassing!

De groeikaartjes zijn binnen elke setting te gebruiken, denk aan thuis, in de klas, op de kinderopvang of bij coachingpraktijken. Als binnenkomer of afsluiter van de dag, of bijvoorbeeld als een kind iets erg spannend vindt. Zo leert het kind om positieve gedachten te hebben.

Mama Liv

"Wij gebruiken de groeikaartjes thuis regelmatig. Als mijn dochter een toets heeft, of een lastige dag achter de rug heeft omdat ze een onderdeel op school ingewikkeld vond bijvoorbeeld. Het helpt haar echt om negatieve gedachtes om te zetten naar een positieve mindset. Ik zie haar gezicht veranderen op het moment dat ze een kaartje pakt waarop staat: ‘Ik mag fouten maken’, Ik zet door’ of ‘Ik kan het’.

Voor mij als moeder is het een waardevolle toevoeging aan de weerbaarheidstraining SuperHeld. Op deze manier blijft mijn dochter zich bewust van de kracht van een positieve mindset. En stiekem leer ik er zelf ook nog van."

Weerbaarheidstraining kinderen

Dit is Houda

Mijn naam is Houda Loukili, ik ben 32 jaar en moeder van drie kinderen. Ik geef al meer dan 15 jaar weerbaarheidslessen aan kinderen waarin ik hen leer hoe je emoties erkent, herkent en reguleert. Daarnaast ben ik groot voorstander van de groeimindset. Met een positieve mindset leren kinderen veel sneller hoe ze kunnen reflecteren en met zelfvertrouwen vooruit kunnen komen.

 

Jong geleerd is oud gedaan

Positief denken is iets dat waardevol is voor het hele leven. Geef je kind daarom nu al zelfvertrouwen mee met behulp van de SuperHeld Groeikaartjes.

Nu voor 17,95 en gratis verzenden!

Scroll naar boven