De kracht van familietijd

In de drukte van de huidige maatschappij schieten de momenten waarop we de tijd nemen om stil te staan bij de mensen die het dichtst bij ons staan er weleens bij in. Op Internationale Dag van het Gezin willen we hier extra bij stil te staan. Deze dag is niet alleen een herinnering aan het belang van familiebanden, maar ook een kans om te reflecteren op hoe we tijd kunnen maken voor elkaar ondanks alle drukte.

De oorsprong van Internationale Dag van het Gezin

De oorsprong van Internationale Dag van het Gezin gaat ver terug in de tijd. Op deze dag staan we stil bij hoe belangrijk een hechte familie is voor een goede samenleving. Het gezin vormt de basis waarop zowel volwassenen als kinderen worden gevormd. Het idee om een speciale dag te wijden aan het vieren van het gezinsleven is voortgekomen uit de behoefte om deze belangrijke rol te benadrukken en in stand te houden.

Waarom tijd met het gezin doorbrengen zo belangrijk is

Een van de meest cruciale aspecten van het gezinsleven is de tijd die ouders besteden aan hun kinderen. Deze tijd gaat niet alleen over het vervullen van basisbehoeften, maar ook over het bieden van emotionele steun, begeleiding en liefde. Wanneer ouders actief betrokken zijn bij het leven van hun kinderen, leggen ze een fundament van vertrouwen en veiligheid waarop kinderen kunnen bouwen terwijl ze opgroeien. Helaas is het niet altijd mogelijk door verschillende redenen en een ieder doet zijn best en dat is altijd goed genoeg.

Het belang van tijd doorbrengen als gezin kan niet genoeg worden benadrukt. Studies tonen aan dat kinderen die regelmatig quality time doorbrengen met hun ouders betere emotionele en sociale vaardigheden ontwikkelen. Ze hebben meer zelfvertrouwen, zijn veerkrachtiger in het omgaan met stress en hebben een positievere kijk op het leven in het algemeen.

Hoe past dit in de drukke agenda’s?

Maar hoe kunnen ouders deze waardevolle tijd in hun drukke schema’s passen? Het antwoord ligt in het vinden van eenvoudige manieren om verbinding te maken en momenten van betekenis te creëren, zelfs in de kleinste gebaren of korte tijd. Het gaat om de kwaliteit van de momenten die je samen hebt. 

Samen ontbijten voordat iedereen de deur uitgaat, een avondwandeling maken na het avondeten of gewoon samen op de bank zitten en praten over de dag zijn allemaal eenvoudige manieren om de banden te versterken en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Vragen die je aan elkaar zou kunnen stellen zijn: 
🌟
Wat of wie heeft jou aan het lachen gemaakt vandaag? 
🌟 Is er iets waar je bang voor bent? 
🌟 Wat vind je het leukst om te doen met mama is papa? 

Een andere geweldige manier om tijd door te brengen als gezin is door het gebruik van affirmatiekaartjes. Deze kaartjes bevatten positieve boodschappen en affirmaties die gezinnen kunnen gebruiken om elkaar aan te moedigen, te inspireren en te ondersteunen. Door samen een kaartje te kiezen en de boodschap te bespreken, creër je niet alleen waardevolle momenten van verbinding, maar versterken je ook het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van je kinderen tijdens gesprekken.

Groeikaartjes van SuperHeld

Met de Groeikaartjes van SuperHeld kun je deze speciale momenten tussen ouder en kind creëren. De groeikaartjes zijn een eenvoudige en leuke manier om samen tijd door te brengen, elkaar vragen te stellen en goede gesprekken te voeren. Deze gesprekken en bijbehorende gevoelens versterken de band die je als gezinsleden verbindt.

Je laat je kind een kaartje aanwijzen of trekken en start er een gesprek over. Je kunt de dag hiermee starten of juist afsluiten. 

Ben jij benieuwd naar de Groeikaartjes en hoe jij deze toe kunt voegen aan jullie dagelijkse routine binnen het gezin?

Bekijk de groeikaartjes hier! 

Ik hoop dat je wat gehad hebt aan dit artikel!
Heb jij je kids al aangemeld voor mijn superhelden cursus? Meer informatie vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven